Din nou în centrul de plasament

0

DIGITAL IMAGE

Băiatul care a fugit dintr-un centru de plasament din Roşiorii de Vede pentru a-şi căuta tatăl la Manasia a fost încredinţat asistenţilor sociali.
Ştefan locuieşte de doi ani într-o căsuţă de tip familial de pe raza judeţului Teleorman, unde mama lui îşi are domiciliul.
Reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului au stabilit în 2011 că minorul se află în Ialomiţa într-un anturaj nepotrivit, cu efecte nocive în dezvoltarea lui, motiv pentru care au decis să-l încredinţeze autorităţilor din Roşiorii de Vede pentru a fi mai aproape de mamă.
Cum aceasta l-a ţinut la distanţă, fără a-l vizita sau primi în noua ei familie, din când în când băiatul fuge şi vine în Ialomiţa unde speră să-şi reîntâlnească tatăl biologic, plecat de mai mulţi ani în străinătate.
Autorităţile din Ialomiţa l-au consiliat pe băiatul de 15 ani şi au obţinut de la el promisiunea că se va ţine de şcoală pentru a termina 8 clase, astfel încât să poată învăţa o meserie şi să se descurce singur în viaţă în viitorul apropiat.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.