Dor fara Satiu

0

Biblioteca municipală ,, Constantin Ţoiu’’ a intrat de astăzi în febra pregătirilor pentru o nouă ediţie a concursului judeţean de creaţie literară ,,Dor fără saţiu’’. Ajuns anul acesta la cea de-a optsprezecea ediţie, concursul îşi propune să reunească la Urziceni tot ce are mai bun noua generaţie de scriitori şi poeţi ialomiţeni.

Competiţia, intrată deja în tradiţia manifestărilor de gen din ţară, se adresează liceenilor ialomiţeni aflaţi la vârsta adolescenţei şi a proiectelor literare şi este organizată pe două secţiuni: poezie şi proză scurtă.

Tinerii creatori vor intra în concurs cu şapte până la zece poezii sau două, trei lucrări în proză. Acestea vor fi scrise de mână citeţ sau dactilografiate la două rânduri şi trimise în câte două exemplare pe adresa bibliotecii, până la data de 26 octombrie. Ca şi la ediţiile precedente, lucrările nu vor fi semnate, ci vor purta un motto înscris pe o fişă ce va cuprinde şi datele de identificare ale autorului.

Evaluarea creaţiilor va fi făcută de un juriu format din personalităţi ale vieţii culturale ialomiţene, iar cele mai reuşite dintre ele vor fi premiate în cadrul unei festivităţi care va avea loc sâmbătă, 14 noiembrie, cu începere de la ora 11,00.

Robert Viorel Dincă

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.