Dragobetele a sărutat fetele la Muzeul Agriculturii

1

_DSC0358

Tradiţia de Dragobete a fost reînnoită astăzi la Muzeul Agriculturii, cu umor şi veselie! 
audio DRAGOBETE

În noul cadru al instituţiei muzeale, de Dragobete s-a organizat un eveniment în care invitaţii au fost provocaţi la declaraţii de dragoste şi implicaţi în scenariul organizatorilor.
Protagonişti au fost elevii din clasa a X-a de filologie ai Liceului Pedagogic Matei Basarab din Slobozia, care fără rezerve au intrat în horă, şi-au făcut declaraţii de dragoste, au primit diplome de îndrăgostiţi şi perniţe în formă de inimioare, decorate cu motive florale şi tradiţionale.
Printre adolescenţi, la Muzeul Agriculturii au petrecut Dragobetele şi soţii Elena Andreea şi Laurenţiu Marius MATEIU, care au aniversat 15 ani de la căsătorie.
Odată reînnoite declaraţiile de dragoste, ne-am îndreptat spre studioul foto pentru a imortaliza clipa unică şi irepetabilă… Cu imaginile stocate în telefoanele mobile, alaiul a trecut la degustat plăcinte! Cum de s-au nimerit răvaşele pe firea omului, doar…Dragobetele ştie!
În cultura populară, Dragobetele este un flăcău frumos şi năvalnic, care ia minţile fetelor şi soţiilor tinere, pe care le iubeşte cu pasiune. Tinerii satelor au ţinut sărbătoarea până la mijlocul secolului al XIX-lea la 24 şi 28 februarie, sau la 1 şi 25 martie. Indiferent de dată, Dragobetele semnifică trezirea naturii la viaţă!
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. "Dragobetele este un flăcău frumos şi năvalnic, care ia minţile fetelor şi soţiilor tinere, pe care le iubeşte cu pasiune." … n-aveti mai multe semnalmente ale netrebnicului, sa mergem sa-l umflam, zic

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.