Eliminarea cărţilor de muncă din circuitul raporturilor de serviciu, încarcă angajatorii cu o grijă în plus

0
Conform noilor normative, angajatorilor le revine obligaţie de a elibera la cerere toate documentele care atestă calitatea de salariat a solicitantului.
Printr-un comunicat de presă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomiţa, informează că, pentru dovedirea vechimii în muncă,  sintagma ,,toate documentele“ include nu mai puţin de douăsprezece menţiuni specifice.

Într-o adeverinţă, angajatorul trebuie să precizeze  perioada lucrată, funcţia exercitată de salariat, specialitatea acestuia, drepturile salariale realizate, sporurile şi alte venituri, denumirea tuturor sporurilor, procentul sau suma acordată, perioada în care au fost primite sporurile respective, actele normative în baza cărora au fost plătite respectivele drepturi salariale, menţiunea referitoare la achitarea, de către angajator, a contribuţiilor legale la bugetul asigurărilor sociale, asupra veniturilor respective, condiţiile de muncă- normale, deosebite sau speciale, şi într-un final, data şi temeiul legal al încetării raportului de muncă.
Cum  angajatorul nu poate refuza eliberarea unei adeverinţe care să cuprindă toate datele legate de activitatea salariatului său, nu are decât să-şi angajeze un om sau să înfiinţeze un departament de personal.
Nerespectarea acestor prevederi, de eliberare a unei adeverinţe care să ateste vechimea în muncă se sancţionează cu amendă de la 300 la 1000 de lei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.