Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Vincenţiu Ploieşteanu şi un sobor de preoţi, au sfinţit noul lăcaş de cult din zona 500, cu hramul Marelui Mucenic Dimitrie

2

Vremea calmă şi corul patriarhiei au adunat sute de credincioşi la prima sfinţire a bisericii cu hramul Marelui Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir. Piatra de temelie a Bisericii de pe Şoseau Nordului a fost pusă în urmă cu 6 ani, prin binecuvântarea Episcopului Damaschin şi prin grija preotului protoereu, Dumitru Drăghici.

De ieri, slujitori în Biserica din cartierul 500 sunt preoţii Constantin, Cristian şi Cătălin. Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Vincenţiu Ploieşteanu, i-a învrednicit cu responsabilitatea sufletelor enoriaşilor şi i-a încredinţat rugăciunilor drept-credincioşilor.

Spre finalul ceremoniei religioase, copiii au fost împărtăşiţi, iar apoi credincioşii au aşteptat să intre şi să se roage în altar.

Biserica din cartierul Nordului a fost ridicată cu 5 miliarde de lei vechi, dar şi cu multe donaţii în materiale de construcţii şi forţă de muncă. În cele 4-5 ore ale slujbei de Duminică, au fost apelate de mai multe ori echipajele de la Ambulanţă. O femeie mai în vârstă a leşinat, iar un copil a căzut de pe o bară şi s-a ales cu o fractură deschisă la mână. După slujba de târnosire de duminică, în lăcaşul de cult se sărbătoreşte astăzi hramul Bisericii.

Clementina Tudor

2 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.