Expozitie cu bratari dacice

3

Publicul ialomiţean are ocazia, începând de astăzi, să vadă 4 dintre cele mai renumite comori ale geto-dacilor: brăţările din aur descoperite în apropiere de zona sacră a capitalei regilor daci, Sarmizegetuza Regia din Munţii Orăştiei.

Brăţările dacice de aur cântăresc aproape un kilogram şi prezintă toate caracterele tipologice ale brăţărilor spiralice din argint, specifice spaţiului geto dac.

Directorul Muzeului Naţional de Istorie a României, Dragomir Popovici, a declarat într-un interviu pentru Radio CAMPUS că prezentarea comorilor geto-dacilor la Slobozia este rezultatul colaborării şi prieteniei cu Muzeul Judeţean.

Brăţările din aur masiv pe care le purtau căpeteniile dacilor vor fi expuse la Muzeul Judeţean din Slobozia începând de astăzi, până pe 18 iunie. Organizatorii aşteaptă ca în cele două săptămâni, cât mai mulţi ialomiţeni să treacă pragul muzeului şi să aprecieze cu ochii lor valorile culturale ale poporului român.

Programul de vizită a expoziţiei în care sunt prezentate comorile geto-dacilor este zilnic, între orele 9 şi 19. Pentru adulţi, preţul de vizitare este de 3,5 lei, iar pentru elevii şi studenţii care merg la muzeu în grup organizat, preţul unui bilet este de 90 de bani.

Clementina Tudor

3 comentarii

  1. Frumoase dar ce ma intriga, de ce sunt atat de groase? ce brate aveau dacele astea?
    Si chiar daca ar fi din cele care se poarta pe brat,sus, tot sunt imense. Sau le purtau pe pulpe ?!

  2. Ma deranjeaza ca apar ciuperca si gigi petre in poze… au ei vreun merit ? sau au venit sa faca figuratie ?

    Cat despre bratari, ar trebui sa le pretuim, ceea ce si facem, ca multe parti din tezaurul national au fost “ratacite” … mama voastra de rusnaci !

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.