Fermierii sunt nemulţumiţi de tergiversarea plăţii complementare

0

foto: Florin Floreanu

Fermierii sunt nemulţumiţi de întârzierea plăţilor complementare privind sprijinul pe suprafaţă şi, în lipsa dialogului cu ministrul agriculturii, vor ieşi în stradă.
Pe lângă subvenţia acordată de comunitatea europeană, statul român are obligaţia completării ajutorului financiar cu 74 de euro pe hectar, sumă care anul trecut a fost redusă la mai puţin de jumătate.
Preşedintele Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Ialomiţa, Nicolae Sitaru, spune că întârzierea plăţilor îi încurcă pe fermieri pentru că nu-şi pot face un plan coerent de culturi.
O altă îngrijorare a fermierilor este că, din 2013, motorina nu va mai fi subvenţionată pentru agricultură, iar pentru reducerea accizei la combustibil, statul român trebuie să notifice din timp autorităţile europene de la Bruxelles. Lista revendicărilor cuprinde 9 puncte, iar mitingul ,,S.O S Salvaţi agricultura“ va avea loc în perioada 16-23 octombrie, la Bucureşti. Data va fi stabilită în funcţie de aprobările pe care protestatarii sunt obligaţi să le obţină.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.