Ialomitenii care muncesc cu contract in strainatate pot beneficia de indemnizatia de somaj la nivelul ajutoarelor sociale din comunitatea europeana

0

Solicitarea se face insa numai cu formularul E 301, in baza caruia se face dovada cotizarii la fondul de somaj. 
Pe zi ce trece, ialomitenii care se intorc acasa de la munca din strainatate sunt din ce in ce mai multi. Directorul Agentiei de Somaj, Nicoleta Staicu, spune ca pentru a beneficia de somaj, acestia trebuie sa vina cu formularele europene completate de angajatorul strain si  sa se reangajeze pentru cel putin o luna in tara.
Formularul E 301 poate fi solicitat si de Agentia de Somaj, numai ca demersurile oficiale dureaza pana la 6 luni. Pentru a beneficia de indemnizatia de somaj dupa ce au muncit cu contract in strainatate, ialomitenii trebuie sa fi lucrat 12 luni adunate in ultimii doi ani.
Un alt formular important pentru ialomitenii care muncesc cu contract de munca in strainatate este cel pentru dovada vechimii in munca. Acesta poate astepta insa pana la perioada iesirii la pensie. Este bine insa ca la incetarea raporturilor de munca, sa se solicite angajatorului strain toate formularele care dovedesc stagiile de cotizare. Cum castigurile in strainatate sunt mai mari, si valoarea indemnizatiei de somaj va fi la nivelul ajutoarelor sociale din comunitatea europeana.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.