Ialomiţenii se consideră depăşiţi de un eventual cutremur

4

exercitiu cutremur

Cetăţenii care au tranzitat astăzi Piaţa Revoluţiei au asistat la exerciţiul demonstrativ de intervenţie a echipelor de salvare, în urma unui seism devastator.
Scenariul prevedea la Slobozia izbucnirea unui incendiu la Casa Modei şi blocarea mai multor cetăţeni în sediul Primăriei şi al unei unităţi bancare din apropiere.
Mai mult sau mai puţin atenţi, trecătorii spun că se tem de astfel de momente şi cel mai probabil se vor panica în situaţiile critice.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă recomandă cetăţenilor surprinşi de cutremur în interiorul locuinţelor sau birourilor să caute adăpost lângă obiecte mari, voluminoase şi să nu plece pe scări sau cu liftul. Persoanele care se află pe stradă sunt sfătuite să se îndepărteze pe cât posibil de clădiri, copaci sau panouri publicitare de mărimi mari.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

4 comentarii

  1. Cand o sa faca si ei o simulare pe bune…. Adica nu sa se stranga toate masinile la unitatea de pompieri, sa fie toti pregatiti si sa se plece de acolo in coloana oficiala. Sa se testeze si timpul de reactie.

  2. dorele….in caz de cutremur se duce dreacu tot timpu de reactie. daca va fi dezastru pot ei sa actionene si in 5 minute, ca pana ajung la toti mortii si ranitii…si nu o zic neaparat in nume rau, doar ca haosul si dezastru de dupa nu va putea fi tinut in frau indiferent de cat de repede se pun in miscare. plus ca…nu exista un pompier pt fiecare cetatean asa ca..unde sa se duca mai repede?

  3. Mai bine mutati-va la curte,blocurile cu structura veche facute pe timpul comunismului nu o sa tina.Nu o sa tina nici cele facute dupa 89-90.Vinde-ti acum si plecati!!!!!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.