Ialomitenii si-au exercitat dreptul la vot in procent multumitor

0

Pana la ora 14 si 30 de minute, in Ialomita din 243 de mii de ialomiteni , 23,68 % s-au prezentat la urne pentru a-si exercita dreptul de vot.

Cei mai multi votanti ca de obicei sunt ialomitenii din mediul rural, acestia s-au prezentat la urne in procent de 24,33 de procente iar cei din urban 22,97%. La cele 66 de sectii speciale amenajate pe raza judetului au votat pana la ora 13,  peste 3500 de persoane, dintre care numai la Slobozia, aproximativ 500 pana la ora 16.Si persoanele private de libertate au votat.

In cursul dimineţii de sfantul Nicolae, in arestul Inspectoratului se aflau 10 persoane, iar dintre acestea 9 cu drept de vot. Cele 9 persoane şi-au exprimat în scris dorinţa de a vota iar reprezentanţii  Secţiei de votare nr. 12 din municipiul Slobozia, s-au deplasat la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa pentru ca persoanele cu drept de vot din arestul instituţiei să îşi exercite dreptul constitutonal.

Si detinutii din penitenciarul cu regim de maxima siguranta slobozia au votat. Din peste 450 de persoane incarcerate la slobozia numai 155 au drept de vot, insa nu toti si-au exprimat dorinta de a vota. Surse din Penitenciar au declarat pentru radio Campus ca la ora 9 urna mobila de la circumscriptia numarul 1, grupul Scolar Alexandru Ioan Cuza s-a deplasat la Penitenciar si 134 de detinuti au votat fara incidente.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.