În două luni de la începerea lucrărilor, investiţia de extindere a Unităţii de Primire Urgenţe de la Spitalul judeţean din Slobozia a fost realizată în procent de 30%

1

Constructorul şi finaţatorul au prezentat astăzi stadiul lucrărilor şi metoda prin care s-a asigurat front de lucru pe timpul iernii, în interiorul clădirii. Directorul societăţii TMUCB SA, Traian SASU, a precizat că soluţia care a câştigat timp de execuţie aparţine unei firme de consultanţă germană.

Extinderea Unităţii de Primire Urgenţe a spitalului judeţean se face cu finanţare din bugetul propriu al judeţului. Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a precizat că, în baza situaţiei de lucrări depuse, s-a decontat 28% din contravaloarea contractului. În conturile constructorului au intrat 3,2 miliarde de lei, dar devansarea termenului de execuţie nu ridică o problemă pentru finanţator.

Medicii din secţiile de primire urgenţe şi de terapie intensivă ale spitalului judeţean sunt de parere că, în condiţiile creşterii solicitărilor, investiţia este mai mult decât necesară. În acelaşi timp, în lipsa medicilor de urgenţe, o singură linie de gardă în Unitatea de Primire Urgenţe este insuficientă.

În urma concursurilor de rezidenţiat, pentru Unitatea de primire Urgenţe din Slobozia au optat 5 studenţi, viitori medici de urgenţe.

Clementina Tudor

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.