În Ialomiţa, medicii veterinari de liberă practică primesc logistică nouă de lucru

0

Săptămâna trecută au fost înlocuite cu laptopuri 22 de computere din circumscripţiile sanitar – veterinare ale judeţului, iar în perioada 11-19 iulie se vor schimba alte 30 de echipamente de calcul.
În intervalul de transfer a evidenţelor de la medicii veterinari de liberă practică în baza centrală de stocare a datelor, înregistrarea în sistemul naţional de identificare şi înregistrare a animalelor a fost întreruptă.
Conform procedurilor, animalele din ferme şi gospodăriile populaţiei au fişe electronice de evidenţă în care se completează fiecare mişcare a acestora.
Proprietarul are obligaţia să-i comunice medicului veterinar situaţia unui animal pe care îl deţine, de la naşterea sau cumpărarea lui, până la înstrăinarea sau sacrificarea acestuia. Sistemul de evidenţă on- line cuantifică inclusiv datele de identificare a exploataţiei deţinătorului şi poate fi vizualizat atât de Autoritatea Sanitar Veterinară cât şi de Agenţia de Plăţi pentru Intervenţii în Agricultură, care gestionează subvenţiile pentru animale.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.