În Ialomiţa, Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV-SIDA va fi marcată, anul acesta, abia joi, 3 decembrie

0

Deşi în calendarul evenimentelor ea figurează pe 1 Decembrie, amânarea este cauzată de manifestările organizate pentru sărbătorirea zilei naţionale. Astfel, joi, pe principalul Bulevard din Slobozia se va desfăşura marşul pentru sănătate, din programul Direcţiei Judeţene de Sport Ialomiţa, iar în cadrul acţiunii se vor distribui prezervative, pliante cu privire la pericolul reprezentat de HIV/SIDA şi fundiţe roşii. O astfel de fundiţă va fi făcută din lumânări aprinse, în Piaţa Revoluţiei, ca un joc de lumini, în acelaşi scop: de luptă şi prevenire a infecţiei cu virusul ucigaş.

Reprezentanta Autorităţii de Sănătate Publică Ialomiţa, Veronica Nica, a precizat pentru ascultătorii Radio Campus că este important să conştientizăm riscurile de infectare cu HIV-SIDA.

Sida se transmite pe 3 căi, prin contact sexual neprotejat, direct prin sânge infectat, prin folosirea în comun a acelor, seringilor, instrumentarului medical tăios nesterilizat şi de la mamă infectată, la copil. Este important de ştiut că pentru toate cele 3 căi de transmitere există mijloace de prevenire a îmbolnăvirii.

În acelaşi timp, trebuie să fim conştienţi că virusul HIV nu se transmite prin mâncare sau veselă la comun, la locul de muncă sau în grădiniţe şi şcoli, vorbind cu cineva infectat sau atingând o persoană bolnavă.

În Ialomiţa, aproape 200 de persoane sunt infectate cu virusul HIV-SIDA.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.