În responsabilitatea crescătorilor de animale

0
Asociatiile crescătorilor de animale sunt atenţionate să-si asume responsabilitătile din procesul de identificare şi înregistrare a animalelor.
Autoritatea Natională Sanitară Veterinară atrage atenţia asupra urgentării procesului de identificare si înregistrare a animalelor, şi invită Asociaţiile de crescători să analizeze cu atenţie textul Ordonanţei de Urgenţe a Guvernului privind crotalierea animalelor, să îi informeze pe crescătorii de animale despre modul de organizare a activităţii de identificare şi înregistrare a animalelor.

Din primăvara anului trecut, exploataţiile non-profesionale de ovine şi caprine, iar de anul acesta şi exploataţiile non-profesionale de bovine,  pot să efectueze identificarea animalelor şi prin intermediul asociaţiilor înregistrate legal.
Cu toate acestea, se precizează într-un comunicat de presă remis redacţiei, nici o Asociaţie nu s-a înregistrat la Direcţiile judeţene Sanitar Veterinare pentru a face identificarea şi înregistrarea animalelor în numele membrilor săi, dar reclamă o culpă a instituţiilor statului pentru că animalele au rămas neidentificate.
În consecinţă, crescătorii de animale sunt invitaţi să-şi cumpere, prin intermediul asociaţiilor, crotaliile necesare pentru înregistrarea animalelor, după ce până de curând statul a suportat integral costurile de crotaliere a animalelor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.