Incendiu în acestă dimineaţă la ambulanţa Slobozia

11
Foc şi pară la spitalul judeţean de urgenţe din Slobozia, în această dimineaţă. Un calorifer uitat în priză peste noapte a încins prelungitorul din cabinetul asistentei şefe de la Ambulanţă. Instalaţia supra-solicitată a intrat în combustie cu un cuier aşezat chiar în dreptul prizei, care a ars mocnit.
La deschiderea uşii de la cabinet, fumul a invadat parterul spitalului, iar pacienţii care aşteptau la Unitatea de Primire Urgenţe şi cabinetele medicale au fost evacuaţi.
Pentru stingerea focului, curentul electric a fost întrerupt în spital aproape 30 de minute. După incendiul de la maternitatea Giuleşti toate spitalele din judeţ au fost inspectate de pompieri, iar la unitatea spitalicească din Slobozia s-a concluzionat că instalaţia electrică este suprasolicitată.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

11 comentarii

  1. nu asemanator s-a intamplat si tragedia din giulesti?
    Bugetarii au frumosul obicei de a-i durea in dos de economie cand merg iarna la trezorerie,la primarie , caloriferele dogoresc iar doamnele controleaza inabuseala deschizand ferestrele. Vad cum iese dogoarea pe geam..
    va fi cineva tras la raspundere ca a lasat radiatorul in nepasare pornit?

  2. bai, sefule, prelungitorul era din ala turcesc, din alea de lumineaza noaptea pe intuneric cu scantei electrice, daca ai curiozitatea sa le testezi

    asta inseamna ca ala de l-a cumparat si magazinul care l-a vandut tre sa raspunda

  3. Trebuie sa raspunda toti: si cel care vinde marfa de proasta calitate (adica fara garantie) si cel care nu foloseste produsul corespunzator; apropo, exista asigurare pentru astfel de situatii?

  4. Comerciantii sunt acoperiti, o sa fiti uimiti daca ati face controlul de care vorbiti, fiindca toti au certificate de calitate, certificate de conformitate, dau si garantie conform legii. Iar marfa e vanduta, in marea ei majoritate, in ambalaje sigilate, originale. Daca nu le-ar avea (aceste acte acoperitoare), ar plati bani grei la controalele celor de la ANPC. Ca, in practica, nu se respecta cele scrise in aceste documente… e alta poveste, ce tine de alte structuri (laboratoare de testare, vami, mita data de importatori, etc.).

  5. Vai, vai, vai, intrebarea mea nu se referea la Spitalul Judetean de Urgente? Managerul trebuie sa previna astfel de situatii sau trebuie inlocuit…care-i problema? Desigur, ce-i al vinovatului propriu-zis, e pus deoparte!

    • cred ca nu ai inteles: responsabil pe tarlaua unde s-a produs incendiul nu este directorul spitalului. oricum ai lua-o, nu psd-ul este vinovat pentru toate relele din tara (ca sa nu mai spun ca ani de zile spitalul a fost condus de pedelisti…).

  6. nu e de la comercianti, ce treaba au cei ce-au vandut aparatele.

    e o vina comuna.
    sa o luam asa:
    1. de ce s-a proiectat o cladire cu cablajul slab, trebuie sa existe niste sigurante in caz de …. Sau poate s-a proiectat bine da s-a executat prost. Unde e cel ce semneaza ca s-a executat cum trebuie?
    2. de ce e necesar ca oamenii aia sa bage in priza tot felul de prostii. de ce sunt obligati sa apeleze la asfel de improvizatii?
    3. de ce li se permite sa aduca in cladire si sa foloseasca astfel de aparate?

    parerea mea e ca totul vine de la lipsa de bani. daca nu se foloseste incalzirea centralizata, se apeleaza la solutii ce nu pot fi taiate ( respectiv incalzire electrica ), si, inevitabil, se ajunge la asfel de cazuri.

    PS: mike, latra la alta poarta, tot ai tai sunt de vina.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.