Încondeierea ouălor

9

Tradiţiile legate de Sărbătoarea de Paşti au început deja, la Muzeul Naţional al Agriculturii. Gazdă a atelierelor de încondeiere a ouălor de Paşti, instituţia de cultură şi-a deschis în acest sens porţile pe data de 15 martie, iar cei interesaţi de arta încodeiatului pot experimenta până în săptămâna mare.

Primii care au păşit în atelier au fost elevii şcolilor ialomiţene şi preşcolarii de la grădiniţa numărul 3 Junior din Slobozia, însoţiţi de educatoare şi directorul Minodora Fotea.

Atelierul este deschis până în joia mare şi îi pot călca pragul toţi cei care doresc să descopere şi să înveţe încondeiatul ouălor de Paşte.

Alexandra Alexe

9 comentarii

  1. Minunat, asa trebuie gandit si actionat; uite, astazi am iesit impreuna cu un vecin si am facut curat in jurul blocului; poate la anul vom fi mai multi, macar copiii de gradinita si elevii de scoala primara sa ni se alature.

  2. daca nu/l iei de ureche cand arunca gunoiul pe jos, ca sa stie ca nu e bine, nu o sa se alature nimeni niciodata la munca patriotica… si cand mai vezi si ca ta’su se da jos dintr/un gipan si iti ureaza spor la curatat gunoiul, nu-ti mai vine nici tie sa strangi mizeria altora.

  3. None, logic tu ai dreptate; insa daca te gandesti ca exista Dumnezeu, care are un plan cu fiecare dintre noi, parca nu mai e atat de grava situatia.

  4. Serios acum, nu putem sti noi planul; si nu-i sanatos nici sa comentam prea mult despre asta. Un grec a spus acum mai bine de 2500 de ani: ,,Omia mea, mecum porto.”- adica: Toate ale mele, le port cu mine. Eu despre asta vorbeam!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.