Inventarierea manualelor şcolare este unul dintre momentele adevărului în evaluarea stării învăţământului

0
În Ialomiţa, comanda de manuale a fost onorată doar la jumătatea cererii, motiv pentru care mulţi elevi vor învăţa după cărţi vechi şi de 8 ani. Obligatoriu însă, la clasa întâi, toţi învăţăceii au manuale noi.
Învăţătorii şi diriginţii caută să împartă cărţile în aşa fel încât elevii care au grijă de manuale să primească unele în stare mai bună, iar dezordonaţilor să le revină cărţi mai puţin întreţinute. Învăţătoare la Şcoala George Vâlsan din Amara, Maria Drăgan, spune că cele mai folosite sunt manualele de limba română.
Regula pentru comanda de manuale este ca, anual, 10% din fondul de carte al şcolilor, să se înnoiască. Dirigintă la clasa a cincea de la Şcoala Gimbăşani, Valeria SAVA, spune că o situaţie aparte se înregistrează la limba franceză unde s-au primit manuale de la o altă editură decăt cele comandate.
Cu sau fără manuale, forfota din prima zi de şcoală a fost cu mai multe emoţii pentru bobocii din clasele întâi, a cincea şi a noua. Marius din Amara a intrat anul acesta la scoală, şi descifrează din titlurile manualelor pe care le-a primit.
Există şi situaţii în care profesorii nu mai folosesc  manualele pe care le are şcoala pentru că le găsesc depăşite sau nepotrivite. În acest caz, părinţii suportă achiziţia unui manual nou, agreat la clasă.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.