Izvorul Minunilor

7

La Slobozia, apa din sistemul public a primit bun de consum si conform buletinelor de analiza este sigura din punct de vedere bio-chimic.

Reprezentantii autoritatii locale si ai societatii de furnizare a apei potabile au sustinut astazi in fata presei ca apa se incadreaza in parametrii prevazuti de lege si nu prezinta risc pentru sanatatea consumatorilor.

Primarul Gabi Ionascu a girat pentru calitatea apei iar diferentele de presiune si culoare  din retea le-a atribuit sistemului de distributie.

In opinia edilului sef, scandalul privind calitatea apei din sursa subterana a crescut costurile autorizarii cu peste un miliard si jumatate  lei vechi.

Conform fisei de investitii pentru alimentarea cu apa din sursa subterana, valoarea totala a cheltuiala este de peste douasprezece milioane 500 de mii lei noi.

Clementina Tudor

7 comentarii

 1. Daca e asa scumpa, de ce s-a mai ales aceasta solutie? Apoi, cu privire la culoarea apei de la robinet, nu cred in ceea ce spune primarul, aceleasi conducte erau si inainte de 1 iulie, si atunci apa era incolora. Mai repede cred ca apa aceasta este “imbogatita” puternic cu substante care neutralizeaza compusii chimici toxici din apa de adancime. Eu unul sunt in continuare sceptic in ceea ce priveste potabilitatea acestei ape., fiindca nu am incredere in acest primar. El banuieste ca a facut o afacere proasta si insista in prostie, dar face acest lucru pe seama sanatatii locuitorilor. Primarul gireaza, autoritatile sustin… dar au aratat vreun document, vreun buletin de analiza? A fost prezent vreun reprezentant al celor care controleaza institutional calitatea apei? Nu observati ca acestia nu vor sa apara, nu vor sa gireze abuzul primarului?

 2. pai daca apa este buna atunci de ce are culoare galbena si are gust si miros de clor?

  puneti pariu cu mine ca ionascu nu bea apa de la robinet?

  sigur are dozator acasa

  singura data cand l-am vazut ca bea a fost atunci cand i-au luat reportaj cei de la protv le-am trimis un email ieri sper sa il citeasca

 3. Nu-i vorba numai de baut, ci si de spalat… Cine se baga intr-o cada cu apa galben-rosiatica si se si spala pe cap, cine spala rufe albe cu apa de-asta ? Cine se spala pe dinti cu ea ? Cine spala vase, cine face mancare cu apa asta ? Consumul de apa plata e crescand oricum… Dar sunt si alte probleme la care presa si primarul nu s-au gandit.
  Eu am acum de spalat niste maiouri albe si sosete albe, de mana, ca nu-mi permit sa dau drumu` la masina pt 3 rufe… Primarul asta chiar s-a sonat ? Ionascu, jet de la Primarie ! Jet de apa, desigur ! X( X( X(

 4. Clorinarea în exces a apei, pentru a înlătura amoniul existent în exces în apa din subteran face ca depunerile (colmatarea) pe ţevile de distribuţie să fie “antrenate din cauza acţiunii clorului care corodează aceste depuneri dislocându-le…Primarul Ionaşcu ştie că tot acest proces tehnologic este unul deficitar şi, mai ales, va fi foarte costisitor…Din ce credeţi că şi-a tras vila de lîngă fosta Filatură şi încă-şi mai trage una la Slobozia Nouă? Din comisionul încasat la acest împrumut din care a plătit cât nu face constructori, proiectanţi, inspectori DSV, şi ziarişti dispuşi să tacă…

 5. Prin clorinare se indeparteaza microorganismele daunatoare existente in apa. Acestea exista aproape in exclusivitate in apele de suprafata (in cele de adancime nu prea exista…). Pentru tratarea apei bogate in compusi chimici este nevoie de alte procedee, de neutralizare chimica, procedee foarte costisitoare, cu efecte, uneori dezastruoase, asupra calitatii apei. Eu ma intreb de ce nu se opun cei care pot face asta in mod legal: Directia de Sanatate Publica, DSV-ul, Protectia Mediului, Protectia Consumatorului…? Sa-i vedeti pe toti, cand se va ajunge la concluzia ca aceasta apa nu este potabila, cum vor arata ce au facut ei, cum s-au opus, cate acte au intocmit, cum vor iesi ei basma curata… Mi-e lehamite!

 6. Pana la urma nu conteaza atat de mult valoarea investitiei, important este ca in final sa fie apa si apa de calitate. Cu totii stim cat este de neplacuta situatia de a fi “fara apa”.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.