Membrii delegaţi din Ialomiţa au înclinat balanţa Congresului PSD către Victor Ponta

7

Cei 42 social democraţi ialomiţeni cu drept de vot la alegerea preşedintelui Partidului Social Democrat s-au regăsit în atitudinea şi discursul pupilei lui Adrian Năstase, Victor Ponta.

Printre puţinii pesedişti care au rămas de partea lui Mircea Geoană se numără preşedintele Silvian Ciupercă, fidel ideii de muncă şi răspundere în echipă. În opinia liderului PSD de la Ialomiţa, diferenţa între candidaţi a fost făcută de ponderea delegaţilor mai tineri, prezenţi la congres: “toti au cazut in plasa acestei provocari, este o lupta, vor sange, vor invingatori si invinsi. Miza este sa incetam odata cu aceste contestari generalizate, cu aceste abordari care n-au niciun fel de legatura cu valoarea umana, cu modelele social democrate, cu modelele de oameni care castiga intotdeauna mai mult decat altii pentru ca sunt mai seriosi. Poate ca diferenta va fi facuta de ponderea populatiei mai tinere din acest congres“.

Pentru  primarul Gabi Ionaşcu, a sosit momentul ca în structurile de conducere ale PSD să intre tinerii, iar veteranii să le ,,ţină flancurile“: “cred ca noi, cei care deja avem prea mult par alb la tample, ar trebui sa facem un pas lateral, cred ca tinerii care astazi vor intra in structurile de partid vor fi cei care vor avea grija si de noi, dar in special sa aiba grija de partid. Sunt momente de tensiune pe care n-am avut-o niciodata, noi in PSD, dar cred ca misiunea trebuie sa ne-o ducem la bun sfarsit, pentru 2 cauze: prima este cauza celor pe care noi ii reprezentam, un segment important din populatia aceste tari, si a doua, social democratia, Partidul Social Democrat“.

Printre susţinătorii declaraţi ai lui Victor Ponta s-a numărat deputatul social democrat, Marian Neacşu. Principalul reproş al parlamentarului de Ialomiţa, la adresa lui Mircea Geoană, ţine de implicarea în deciziile politice a lui Marian Vanghelie: “cred ca avem o situatie previzibila acum, pentru ca, asa cum in ultima saptamana s-au conturat ideile, domnul Nastase reprezenta trecutul si domnul Geoana nu mai reprezenta viitorul, Se pare ca PSD este primul care va avea posibilitatea sa arate cu adevarat democratic, propunand un altfel de lider. Asa cum in 2005 domnul Geoana a insuflat un alt curent in partid si in viata politica romaneasca, poate ca altcineva sa preia stafeta, sa o duca mai departe . As vrea sa nu mai fie nicio batalie in partid in care sa fie implicat Vanghelie”.

Membrii delegaţi din Ialomiţa au avut libertatea de a vota la congres în funcţie de convingerile personale, dar au primit recomandarea de a-l susţine pe Liviu Dragnea la funcţia de secretar general al partidului.

Clementina Tudor

7 comentarii

 1. Cum Cioperca si ai lui nu l-au sustinut pe Geoana. Nu pot sa cred asa ceva. Cand tot timpul l-au cantat si l-au tot lins. E imposibil dar adevarat. I-au intors spatele celui care cred ca Geoana io fi ajutat.

 2. Vedeti ce inseamna sa bei apa care-o bei, incepi sa vorbesti de flancuri, sa te gandesti la tineri, si alte cele! Po(a)nta e ca guralivul de Gorj are drept vicepresedinti oameni dintr-o alta generatie, asa ca…mai asteptam…

 3. PUPÍL, -Ă, pupili, -e, s.m. și f. Persoană minoră aflată sub tutela sau în grija cuiva (altul decât părinții). – Din fr. pupille, lat. pupillus.

  PUPÍLĂ, pupile, s.f. 1. Deschizătură rotundă din mijlocul irisului, prin care se face adaptarea vederii în funcție de luminozitate, de distanță etc.; lumina ochiului. 2. (Fiz., în sintagmele) Pupilă de intrare = deschidere reală sau o imagine a sa care limitează cantitatea de lumină care pătrunde într-un instrument optic. Pupilă de ieșire = deschidere reală sau o imagine a sa care limitează conul de raze de lumină emergente dintr-un sistem optic. – Din fr. pupille, lat. pupilla.

  Stiu, e nenorocitu’ ala de Word.
  🙂

  • bercea, care-i baiul “pupilei”? ca wordu’ ne corecteaza aiurea, stiu, taman ieri mi-a produs un dezacord intr-un text si se incapatana sa ma convinga ca e ca el. da’ “pupilei” e corect, zic eu. cum vrei, “pupilului”?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.