Micii fermieri au nevoie de consultanţă din partea instituţiilor statului

0

foto: Florin Floreanu

În aşteptarea Camerelor Agricole, consilierii judeţeni din Ialomiţa, care lucrează în agricultură, atrag atenţia că fermele de subzistenţă trebuie sprijinite de specialiştii plătiţi de stat, astfel încât munca acestora să aibă un randament bun, spre folosul tuturor.
Vasile Berbecel reclamă neimplicarea instituţiilor statului în sprijinirea micilor fermieri şi tergiversarea înfiinţării Camerelor Agricole.
Anul trecut, Legea Camerelor Agricole a fost întoarsă în dezbaterea parlamentară, iar luna trecută proiectul a trecut de votul Camerei Deputaţilor şi Senatului. Până la aplicabilitatea actului normativ, Mihai Drăgoi a cerut ca reprezentanţii Camerei Agricole Judeţene, din subordinea Consiliului Judeţean, să întocmească o hartă cu micii producători din judeţ.
Legea Camerelor Agricole se află în promulgare. Înfiinţarea acestora condiţionează accesarea fondurilor europene, care în perioada 2014- 2020 nu se vor mai aloca prin ministere ci pe forme asociative prin intermediul Camerelor Agricole.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.