Moaştele Sfintei Ecaterina ajung la Urziceni

0

foto: Florin Floreanu

Joi vor poposi în oraş moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, aduse din Episcopia Giurgiului, de la Mănăstirea Comana.
Aducerea Sfintelor Moaşte a devenit deja tradiţie la Urziceni, 2012 fiind al patrulea an consecutiv în care, în Postul Mare, drept măritorii creştini se vor putea închina şi aduce prinos de recunoştinţă Sfintelor Odoare.
Tradiţia spune că Sfânta Ecaterina ar fi vieţuit la poalele Muntelui Sinai. Aşa se face că toţi cei ce ajung în pelerinaj la muntele pe care Moise a primit Tablele Legii care cuprind cele zece porunci, primesc în dar un inel.
Moaştele care vor ajunge la Urziceni provin din Italia, au fost primite în dar de Episcopul Ambrozie al Giurgiului şi au un trecut ale cărui rădăcini sunt prinse adânc în perioada cruciată.
Întâmpinarea Sfintelor Moaşte va avea loc joi la ora 17.00 în zona stadionului de unde racla şi icoana sfintei vor fi purtate în procesiune spre Catedrală, unde sfintele odoare vor rămâne timp de trei zile şi trei nopţi, În tot acest timp uşile sfântului lăcaş vor rămâne deschise pentru toţi cei care vor dori să se închine.
Duminică dimineaţă va fi oficiată de către Întâistătătorul Eparhiei, Preasfinţitul Vicenţiu Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, urmată la ora 15.00 de Acatistul Sfintei Ecaterina şi de procesiunea de plecare.
Robert Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.