Bisericile de la Reviga şi Mircea cel Bătrân vor fi resfinţite

0

foto: Florin Floreanu

Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a transmis printr-un comunicat de presă că locaşurile de cult au fost pângărite de slujirea necanonică a foştilor preoţi, Ovidiu Casian şi Gheorghe Pandelică.
În lipsa unui dialog paşnic cu familia Pandelică, de preluare a patrimonului bisericilor din localităţile Reviga şi Mircea cel Bătrân, executorul judecătoresc a ales ziua de marţi, 27 martie, pentru punerea în aplicare a sentinţei civile pronunţată de Judecătoria Slobozia la data de 29 februarie.
Executarea silită s-a făcut în prezenţa părintelui consilier Ion Florea, părintelui protopop Dumitru Drăghici şi a preoţilor din vecinătatea parohiilor, pentru a prelua patrimoniul celor două biserici şi a-l preda prin proces-verbal noului preot Vasile Neagu, care va suplini şi Parohia Mircea cel Bătrân până la numirea unui alt preot paroh.
Pentru că foştii preoţi au ţinut slujbe în cele două lăcaşuri de cult fără a mai fi în comuniune liturgică cu Biserica Ortodoxă Română, în perioada următoare la parohiile Reviga şi Mircea cel Bătrân se vor săvârşi slujbe de resfinţire a bisericilor.
Casian şi Gheorghe Pandelică au fost scoşi din rândul clerului prin caterisire, adică au fost răspopiţi, în Şedinţa Consistoriului Eparhial din 29 noiembrie 2011.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro