Murim

0

Stresul, nivelul de trai scăzut, grija pentru ziua de mâine şi îmbătrânirea populaţiei, sunt principalele motive pentru care sporul natural rămâne negativ în Ialomiţa.
Potrivit statisticilor, în primele trei luni ale anului, în judeţ s-au născut 716 copii, mai puţin cu 62 la număr decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar numărul deceselor a crescut.
Reprezentanta Direcţiei Judeţene de Statistica, Aneta Ştefan, spune că din numărul scăzut al nou născuţilor cumulat cu numărul mare înregistrat la capitolul decese, rezultă un spor natural negativ de -136 de persoane, doar în luna martie.
În privinţa căsătoriilor, ialomiţenii s-au dovedit mai sceptici anul acesta, fără a se mai grăbi să se prezinte în faţa ofiţerului de stare civilă. În luna martie, în judeţ s-au căsătorit 29 de perechi, mai puţine cu 19 cupluri decât în luna februarie.
Faţă de martie 2010, căsătoriile sunt doar cu 8 mai puţine, diferenţa dintre lunile februarie şi martie ale acestui an fiind o consecinţă a perioadei de post, înaintea Sărbătorii Paştelui.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.