Parc de afaceri la Urziceni

0
În cel mult doi ani şi jumătate la Urziceni ar putea funcţiona primul parc de afaceri din Ialomiţa. Sala de şedinţe a primăriei municipiului Urziceni a găzduit ieri dezbaterea publică a proiectului care, după amânări repetate, în 2013 ar putea deveni funcţional.
Dezbaterea publică a proiectului centrului de afaceri a debutat cu o prezentare sintetică făcută de preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă.
După ce un prim studiu de fezabilitate a fost respins din cauza costurilor ridicate, centrul de afaceri a intrat în faza de obţinere a cofinanţării. Valoarea totală a investiţiei se apropie de nouă milioane şi jumătate de lei dintre care aproape şapte milioane două sute de mii de lei cheltuieli eligibile şi cu o cofinanţare din fonduri europene prin planul operaţional regional, axa prioritară patru. Onela Oană, directorul firmei care a proiectat centrul de afaceri de la Urziceni apreciază că momentul actual este unul extrem de oportun în vederea obţinerii cofinanţării.
Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a completat prezentarea anterioară amintind despre celebra ,,pălărie a lui Spirache’’ în contextul în care au existat voci care s-au opus proiectului invocând perioada de recesiune prin care trece economia românească.
Pentru primarul Urziceniului, Constantin Sava, viitorul centru de afaceri este doar una dintre componentele de bază ale unui proiect mai amplu, aflat deja în derulare şi care vizează dezvoltarea accelerată a zonei de nord a oraşului.
Centrul va funcţiona într-o clădire cu subsol, parter şi un etaj însumând 3200 de metri pătraţi. şi ar putea  reprezenta o excelentă oportunitate de afaceri pentru firmele din vestul judeţului prin oferirea de spaţiu pentru desfăşurarea activităţii dar şi de consultanţă în afaceri. Reprezentanta firmei care a executat proiectul, Onela Oană a detaliat pentru cei prezenţi ideea de centru de afaceri aşa cum se vede ea la Urziceni şi a accentuat faptul că odată cu apariţia parcului, peste 40 de firme vor găsi deopotrivă spaţiu pentru dezvoltarea afacerii dar şi pentru a interacţiona.
De investiţiia de la Urziceni vor beneficia întreprinderile mici şi mijlocii deja înfiinţate, antreprenorii din judeţ dar şi din regiune, dar şi persoanele fizice care vor dori să obţină consultanţă în vederea dezvoltării unei afaceri sau care vor dori să acceseze fonduri europene pentru dezvoltare. Printre potenţialii beneficiari ai serviciilor centrului se numără şi persoanele disponibilizate. Ca beneficiari indirecţi au fost menţionate autorităţile publice locale şi asociaţiile oamenilor de afaceri care pot avea rol participativ în promovarea unor acte normative cu impact direct asupra vieţii economice a părţii de vest a judeţului.
Robert-Viorel Dincă

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.