Părintele Negoiţă va fi condus sâmbătă pe ultimul drum

0

Printre multele poveţe de viaţă şi sfaturi duhovniceşti, împărtăşite pe calea undelor, preotul a îndemnat mereu la ascultare, echilibru şi moderaţie. Într-un interviu realizat în anul 2007, bătrânul preot a povestit cum a făcut faţă vremurilor potrivnice şi cum munca l-a salvat întotdeauna:
audio Parintele NEGOITA 
Cu o minte limpede şi lucidă până în ultimele zile de viaţă, părintele Ion Negoiţă şi-a păstrat permanent încrederea în puterea bineului. În cadrul emisiunii ,,Cuvânt pentru Suflet“ pe care a iniţiat-o în la Radio Campus, bătrânul preot a explicat învăţătura creştină pe înţelesul tuturor:
audio Parintele NEGOITA   Preotul Ion Negoiţă într-o înregistrare de la începutul lunii iunie 2004.
Unul dintre multele sfaturi de viaţă ale bătrânului preot a fost ca niciodată să nu te laşi bătut şi, cu gând bun la Dumnezeu, să izbăveşti în tot ce ţi-ai propus. O altă vorbă a părintelui era că ,, Să fii Domn, e o întâmplare, să fii Om e lucru mare. Bătrânul preot a scris numeroase poezii, în parte publicate. Una dintre dorinţele neîmplinite este ca versurile despre credinţa şi rânduiala creştină, să fie tipărite şi dăruite bisericilor şi şcolilor din judeţ.Părintele Negoiţă va fi condus sâmbătă pe ultimul drum şi înmormântat la cimitirul Bora din Slobozia.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.