Parlamentarii de Ialomiţa şi-au primit mandatele

6

primire mandate parlamentari ialomita

www.Florin Floreanu

Cei 9 parlamentari de Ialomiţa şi-au primit astăzi mandatele la Senat şi Camera Deputaţilor.
De la momentul oficial au lipsit deputatul PSD Marian Neacşu si senatorul UNPR Ion Toma, iar de la conferinţa de presă a plecat în trombă deputatul PDL, Tinel Gheorghe.
Toţi cei prezenţi au mulţumit electoratului pentru voturile primite şi au primit mandat de la preşedintele Consiliului Judeţean să reprezinte cu folos judeţul în Parlamentul ţării.
Prima reunire a parlamentarilor de Ialomiţa a adus şi primele contre între USL şi PP-DD.
Şi mai tensionate sunt relaţiile însă în interiorul Uniunii Social Democrate. Deputatul PC, Aurelian Ionescu, a reclamat public sabotajul pe care 3 membri de marcă ai PNL Urziceni l-au făcut susţinând în campanie alţi candidaţi decât pe cei ai USL.
Priorităţile celor 9 parlamentari de Ialomiţa sunt revizuirea Constituţiei, modificarea legii electorale, majorarea pensiilor şi îmbunătăţirea calităţii vieţii prin implementarea unor proiecte de mediu.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

6 comentarii

 1. Iata ca iarasi am ales degeaba. Cititi din nou care-s prioritatile noilor alesi:

  “Priorităţile celor 9 parlamentari de Ialomiţa sunt revizuirea Constituţiei, modificarea legii electorale, majorarea pensiilor şi îmbunătăţirea calităţii vieţii prin implementarea unor proiecte de mediu.”

  Prima prioritate ii priveste direct pe ei. Fiindca mi-e greu sa cred ca vor revizui ceva legat de drepturile fundamentale ale cetateanului. Nu, se vor indrepta spre modifica acele capitole care reglementeaza functionarea unor institutii ale statului, adica, ceea ce-i doare pe politicieni, adica… pe ei!
  Privitor la modificare legii electorale, e si mai evident ca ceea ce vor va fi doar in folosul lor, nu a cetateanului de rand.
  “Majorarea pensiilor” este un “carlig” prin care vor sa se asigure de sustinerea populatiei imbatranite a Romaniei. Dar nu era mai inteligent sa spuna ca vor face in asa fel incat sa mareasca baza de colectare prin marirea numarului de contribuabili, cu tot ce implica asta (marirea numarului locurilor de munca, marirea salariilor). Asa, consumand si mai mult din fondul si asa mic… unde ajungem?
  Daca se spunea doar :imbunatatirea calitatii vietii” era ceva mai acceptabil, dar adaugand si “prin implementarea unor proiecte de mediu” nu fac altceva decat sa se asigure ca vor dirija bani de la stat spre afaceri cu destinatie politica, intr-un domeniu greu masurabil si cu efecte incerte de cele mai multe ori.

  Nimic insa despre cresterea economica, sprijinirea micilor si marilor investitori, despre siguranta locurilor de munca, despre crearea altora noi, despre facilitati fiscale atat pentru angajatori cat si pentru angajati, despre incurajarea afacerilor in satele si comunele sarace

 2. (continuare)

  Judetul Ialomita se numara printre cele mai sarace din tara, dar nimeni nu se gandeste la exploatarea la un nivel superior a potentialului existent. Cand zic potential, ma gandesc atat la resursele materiale (teren agricol foarte bun, efective de animale, existenta Dunarii, a expunerii solare ca niciunde in Romania, a posibilitatii modificarii structurii agricole vegetale prin includerea unor culturi noi, cu randamente superioare), dar si resurse umane (tineri care nu-si gasesc de lucru plecand in alte judete sau tari, masa mare de tarani care-si lucreaza doar pamantul propriu).

  Ati auzit ceva dintr-astea din gura noilor alesi? Eu nu, si tare mi-e teama ca, la fel ca si predecesorii, se vor delimita incet-incet de alegatorii care si-au pus din nou sperante, ca de fiecare data, intr-un nou Parlament si nou Guvern.

 3. Ba se gandeeste, bre George, se gandeste dan voiculescu-turnatorul la securitate, precum si alti oligarhi, votati de prostii prostilor, votantii uls! Cat despre pensii, desigur ca vor fi marite in 2013, marite CU UN PROCENT MAI MIC DECAT INFALTIA!!!

 4. Ma eclipsezi! De unde le stii tu pe astea? Am crezut ca eu sunt cel mai bun , dar cred ca m-am inselat. Apropo , o mica confidenta , s-o vezi p-aia a lui Marian Pavel ce nu se suporta inainte , dar s-o vezi acum ( doamna senator ) nu -i mai ajungi cu prajina la orificiile olfactive.

  /

 5. uuu! ce de gunoaie in cadru! incepe sa-mi fie dor de ceausescu sau antonescu(ion). erau si atunci jigodii, si inca destule, dar erau tinute fiecare in lanturi mai lungi sau mai scurte. traisca republica democrata ialomiteana! si libera. si rosie. si a lor.

 6. Corect, Dom’ George. Citeam undeva ca USL a fost votata de cei ce nu fac nimic (asistatii sociali si pensionarii). Iata ca urmeaza sa se premieze in primul rand pe ei cu ceva legi si o constitutie mai binevoitoare, urmand ca electoratul lor traditional sa primeasca si el o ciosvarta. Ma intreb daca vreunul din geniile economice care isi fac veacul prin respectivele partide s-a intrebat cine sau ce va sustine aceste cheltuieli suplimentare la buget. Nimeni nu s-a intrebat de ce PDL a taiat salariile si pensiile cand a facut-o. Era clar un gest de sinucidere politica pe termen scurt si atat de prosti nu sunt nici macar ei.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.