Peste 2.000 de absolvenţi de clasa a opta din Ialomiţa au susţinut astăzi prima probă a evaluării naţionale

0

În judeţ sunt organizate 18 centre de examinare pentru toţi cei 2.200 de elevi care anul acesta au terminat ciclul gimnazial.
La Slobozia, preşedinta centrului de examen din cadrul şcolii generale numărul 2, Iolanda Lescaie, precizează că proba la limba română s-a desfăşurat fără incidente.
La ieşirea din sala de examen, absolvenţii s-au declarat mulţumiţi de gradul de dificultate al subiectelor şi cei mai mulţi speră la note de peste 7.
La limba şi literatura română, absolvenţii de clasa a opta au avut de rezolvat mai multe subiecte de gramatică şi de comentat romanul Cireşarii de Constantin Chiriţă.

Un elev de la Şcoala 3 din Slobozia a fost eliminat astăzi din examen
El a fost surprins cu un telefon mobil şi a ratat astfel şansa admiterii la un liceu de prestigiu.
Inspectorul general şcolar, Otilia Dumitru, precizează că lucrarea împricinatului va fi notată cu 1, dar i se va face media de admitere cu nota obţinută la matematică şi indiferent de medie va accede în clasa a 9-a.
Cu eliminarea din examen a fost sancţionată şi o absolventă de clasa a 13-a de la Grupul Şcolar Mihai Eminescu din Slobozia, care din cauza telefonului mobil a fost exclusă de la proba de competenţe digitale. Ea va mai putea susţine BAC-ul abia în toamna anului viitor.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.