Poate, poate…

1

Pentru stimularea încadrărilor în muncă, angajatorii din mediul privat sunt momiţi de stat cu facilităţi pe termen scurt, din care derivă obligaţii pe termen lung.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă transmite printr-un comunicat de presă că la angajarea fiecărui şomer cu vârsta de peste 45 de ani, sau a unui părinte unic întreţinător fără slujbă, statul plăteşte lunar câte 500 de lei, timp de 12 luni, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă pentru cel puţin 2 ani.
Patronii care angajează şomeri care în 3 ani îndeplinesc condiţiile de pensionare anticipată sau la limită de vârstă, beneficiază lunar pentru aceştia de câte 500 de lei, cât reprezintă valoarea indicatorului social de referinţă, bani acordaţi din bugetul asigurărilor pentru şomaj.
De la aceste facilităţi sunt excluşi angajatorii care au mai avut raporturi de muncă în ultimii doi ani cu şomerii aflaţi aproape de pensionare. Pe lângă această condiţie impusă cu supra măsură atât pentru şomeri cât şi pentru angajatori, patronii prinşi în jocul facilităţilor vor depune lunar documente justificative privind evidenţa de personal.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Da’ in loc sa momeasca, ce sa faca statul RO, in care cine-i puturos se face bugetar, iar cine intentioneaza sa fure se face om de afaceri?

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.