Salariile preşedinţilor de Consiliu Judeţean sub lupă

5

Silvian Ciupercă este unul din cei 5 preşedinţi de consilii judeţene din ţară care în urma reevaluărilor salariale, s-au ales cu o leafă mai mare anul trecut, faţă de 2009.
O analiză a veniturilor lunare pe care le încaseasă preşedinţii de la judeţe, publicată pe site-ul econtext.ro, arată cum în 37 de judeţe salariile preşedinţilor au fost reduse cu până la 37%, exemplul aparţinând lui Dragoş Benea de la Bacău, care de la aproape 65 de milioane de lei vechi a rămas cu puţin peste 40.
În contrast cu tăierile salariale bugetare, preşedinţii de la Hunedoara,Giurgiu, Sibiu, Olt şi Ialomiţa au avut parte de majorări ale veniturilor, de la 0,2 până la 20%.
La acest moment, în topul veniturilor preşedinţilor de consilii judeţene, Silvian Ciupercă ocupă locul 7, cu o retribuţie lunară de 4.816 lei, la egalitate cu omologii din Sibiu şi Mehedinţi.
Cel mai mare salariu al unui preşedinte de consiliu judeţean se încasează la Mureş şi este de 7.500 lei , aproape dublu faţă de cea mai mică retribuţie lunară a unui preşedinte de consiliu judeţean, care este de 3.900 lei şi se înregistrează la Bistriţa-Năsăud.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

5 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.