Poliţia fiscală intră în acţiune!

5

Orice ialomiţean, persoană fizică, va fi controlat de inspectorii fiscali la venituri şi cheltuieli.
Pentru a nu se sustrage de la plata dărilor către stat, fiecare cetăţean care nu îşi justifică cheltuilelile în funcţie de veniturile pe care le are, va fi luat la bani mărunţi şi apoi impozitat.
Directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Ioan Drobotă, spune că sistemul va funcţiona pe bază de sesizări şi autosesizari.
Conform Ordonanţei 117, care modifică codul fiscal, orice venituri în plus constatate de organele fiscale, a căror sursă nu a fost identificată, se supun impozitării cu o cotă de 16% . Prin decizia de impunere, organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului pentru bunurile deţinute peste veniturile declarate.
Până la această dată însă, nu au apărut normele de aplicare.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

5 comentarii

  1. Asta e gluma zilei. Care ii vezi pe bietzii inspectorasi luandu-i la intrebari pe aia cu castele si BMW-uri decapotabile care nu au muncit o zi in viata lor?

  2. Buna gluma ……Sa nceapa cu ei inspectorasii ……Auzi la ei….la sesizari si autosesizari…..probabil anonime …..sa vezi delatiuni si…..dusmani ai poporului….fascismm curat …HUUooo PDL!

  3. Pt. gica-contra

    Pai “aia cu castele si BMW-uri decapotabile” vor fi obligati sa plateasca 16% din valoarea averii, dar fiindca nu au venituri, de unde sa plateasca? Cam la fel cum se intampla cu prostituatele, era dat mai zilele trecute exemplul uneia de prin Arges, care avea de platit vreo 40 de amenzi…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.