Prefectul solicită desfiinţarea ATOP

11

Prefectul de Ialomiţa solicită ministrului Traian Igaş să abroge actele normative prin care s-au înfiinţat şi funcţionează Autorităţile Teritoriale de Ordine Publică.
În motivarea intervenţiei, Mădălin Teculescu precizează că ATOP consumă sume importante de bani din bugetul consiliilor judeţene pentru o activitate tratată cu superficialitate, executată de neprofesionişti şi lipsită de eficienţă.
Un alt argument al Prefectului de Ialomiţa este că, prin înfiinţarea poliţiei locale, atribuţiile Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică se suprapun cu cele ale comisiei locale de ordine publică.
În schimb, Mădălin Teculescu propune ca analiza activităţilor de ordine publică şi asigurare a siguranţei cetăţeanului să se desfăşoare prin efectuarea unor analize comune la nivel judeţean a tuturor factorilor interesaţi, inclusiv societatea civilă, ca o obligaţie legală, fără a mai exista persoane plătite pentru o astfel de activitate.
Conform legilor în vigoare, ATOP funcţionează pe lângă Consiliile Judeţene şi are în componenţă consilieri judeţeni, şefii inspectoratelor de poliţie şi jandarmi, subprefecţi plus reprezentanţi din partea societăţii civile.
În Ialomiţa, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică se întruneşte lunar în diferite localităţi ale judeţului unde se prezintă şi se analizează problematica locului şi a momentului. Remuneraţia membrilor ATOP este de 400 de lei, iar lipsa de la întruniri suspendă dreptul bănesc.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

11 comentarii

  1. dar propune acelasi lucru, dar fara bani! Chiar si aceeasi oameni! Vreau sa vad si eu societatea aia civila, cu atutoritati c u tot, dispusa sa faca ,,munca in folosul comunitatii“

  2. Pe acest site n-o sa vedeti NICIODATA o imagine a lui ciuperca, pusa ca sa-l dezavantajeze pe psd-ist. Am mai vorbit si cu alta ocazie despre manipulare, pacat ca se continua, spre manipularea prostilor…

    • mike, asta e ultimul comentariu nesimtit pe care ti-l mai aprob, urmatoarele doar cu taxa. m-am saturat sa faci reclama moca pedeleului, m-am saturat sa ma acuzi de partizanat cu pesedeii, m-am saturat de ordinaria ta, pana la urma, pentru ca, daca ai avea un minim de bun simt, ti-ai si argumenta acuzatiile. ai intreg sait-ul la dispozitie, demonstreaza cu exemple ca-l nedreptatesc fotografic pe teculescu si ca-l “retusez” pe ciuperca.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.