Prefectura Ialomita si-a propus sa impadureasca peste 2.200 hectare de teren degradat din judet

0

Aproape 90% din suprafetele identificate sunt la Giurgeni, Mihail Kogalniceanu, Bordusani, Stelnica, Facaeni, Ciulnita si Perieti. Alte 40 hectare de terenuri degradate au fost clasate la Reviga, Urziceni, Ion Roată, Grindu, Buieşti, Sudiţi şi Miloşeşti. 

Prefectul Alecsandru Stiuca a decis reorganizarea activităţii comisiei judeţene de analiză pentru programul de ameliorare prin împădurire a terenurilor degradate, în scopul intensificării ritmului de desfăşurare a activităţilor specifice etapelor incluse în acest program.

Peste 90 hectare de terenuri neproductive aparţin Agenţiei Domeniilor Statului si sunt fragmentate, indepartate de păduri si ineficiente pentru împădurire.

Consiliile locale au in proprietate peste 6 mii hectare de terenuri care urmează să fie identificate şi analizate în vederea evaluării posibilităţii de împădurire a acestora.

Comisia judeţeană de analiză a realizării programului de împădurire a terenurilor se va  întruni în prima şedinţă de analiză la începutul lunii mai. Activitatea va fi coordonata de subprefectul Gheorghe Babagianu. 

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.