Administrarea cimitirelor, motiv de polemica in consiliul local Slobozia

0

Majoritatea social democrata a consilierilor locali au facut o pasiune din reglementarea activitatii de administrare a cimitirelor de pe raza municipiului de judet.

La ultima sedinta a fost adoptata o hotarare care prevede ca pentru fiecare constructie supraterana, solicitantul sa obtina si un aviz de principiu de la serviciul de urbanism al primariei. Daca tinta consilierilor PSD a fost “colegul” liberal Paros Radu, pomana administrativa n-a fost pentru cine s-a pregatit ci pentru cine s-a nimerit, pentru ca, desi are o activitate de pompe funebre, Paros Radu nu se ocupa de executia si montarea crucilor ci doar de cavouri si grilaje. Principalii afectati de noua prevedere a consiliului local vor fi beneficiarii, sau cei care vor sa-si ridice, in viata fiind, o cruce la viitorul mormant. 

Ce par a nu sti consilierii locali  este ca de realizarea si montarea monumentelor funerare se ocupa fratele consilierului liberal, ceea ce inseamna, alta gasca, in alta traista. 

Proiectul de hotarare pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Cimitirelor din municipiul Slobozia s-a dovedit extrem de strict in limitele tehnice de executie a unor lucrari la locul de veci.

Consilierul liberal Dumitru Catargiu a atras atentia ca, impunerea unor precizari privind executantul transportului funerar si toate datele cerute spre completare in registrul locului de veci sunt inutile dar prin titlul de obligativitate vor aglomera activitatea de administrare a cimitirelor cat mai ales vor tracasa cetatenii aflati in nevoie.

Pentru ca demonstratia sa nu afecteze imaginea privind bunele intentii ale municipalitatii fata de supusii ei, consilierul PSD Emil Constantinescu a incercat o pace sociala in care sa impace si capra dar mai ales varza din consiliul local.

Pledoaria pentru control odata incheiata, proiectul de hotarare a fost adoptat fara probleme.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.