Prefectura pune frână parcului fotovoltaic Gura Ialomiţei

1

În numele legalităţii, proiectul adoptat de Consiliul Judeţean pentru concesionare a 45 de hectare de teren în zona Giurgeni unui investitor care să instaleze panouri solare pentru captarea energiei verzi, a fost întors din drum de Prefectura Ialomiţa.
Subprefectul Gigi Petre a adus la cunoştinţa consilierilor judeţeni că din documentaţia actului administrativ lipsesc Planul Urbanistic Zonal şi Cartea Funciară.
Acuzaţia subtilă la adresa executivului consiliului judeţean a fost explicată de preşedintele Silvian Ciupercă prin încercarea de a impune realizarea cărţii funciare pe cheltuiala concesionarului.
Adresa Prefecturii este analizată de serviciul juridic al administraţiei judeţene.
Primul demers al Consiliului Judeţean privind înfiinţarea unui parc fotovoltaic în zona Giurgeni-Gura Ialomiţei a fost făcut la începutul anului 2010. Proiectul a avut de trecut mai multe hopuri, printre care şi guvernamentale. Printre opozanţi se numără şi societăţile clasice de obţinere şi distribuţie a energiei electrice, care se simt ameninţate de viitorul energiei verzi, care în primul rând este mai ieftină. Dacă se va reuşi realizarea investiţiei, energia obţinută în Parcul Fotovoltaic Gura Ialomiţei va fi utilizată pentru iluminatul instituţiilor publice din subordinea Consiliului Judeţean.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.