Premierul Emil BOC regretă că Unirea Urziceni se desfiinţează

1

Într-o strângere de mână, în holul hotelului de la Amara, cu Gheorghe Babagianu, vicepreşedinte de onoare al clubului de fotbal, Prim Ministrul ţării a mărturisit că-i pare rău de situaţia actuală a Unirii Urziceni, echipă care şi pentru el a fost un vis frumos.
Ascensiunea Unirii Urziceni a început în vara anului 2002 când echipa a fost preluată de sponsorul, Valahorum SA, schimbându-se în întregime conducerea administrativă şi tehnică a acesteia.
Wikipedia menţionează că la sfârşitul sezonului 2002-2003, Unirea Urziceni a promovat pentru prima dată în istorie în Divizia B. La trei ani de la această performanţă, s-a realiziat promovarea pe prima scenă fotbalistică a ţării, după un baraj în care a întâlnit, sub comanda lui Costel Orac, formaţiile Forex Braşov şi FC Bihor. După primele etape în Liga I de fotbal, Costel Orac a fost înlocuit cu Dan Petrescu iar anul următor Unirea a terminat campionatul pe locul cinci şi a ajuns până în finala Cupei României.
Graţie unor rezultate bune, ialomiţenii au jucat în sezonul 2008-2009 şi în Cupa UEFA. În sezonul 2009-2010, echipa ialomiţeană a intrat în competiţia inter-cluburi UEFA Champions League, reuşind performanța de a învinge echipele Glasgow Rangers cu scorul de 4–1 şi FC Sevilla cu 1–0. Ultima participare internaţională a fost pentru Unirea anul trecut în februarie, când în UEFA Europa League, a jucat contra echipei FC Liverpool, fiind învinsa în tur cu 1-0, iar în retur cu 1-3.
Actualmente, Unirea Urziceni se află pe locul 16 în clasamentul Ligii I, în plutonul de retrogradare. Cea mai mare ameninţare pentru echipă o constituie datoriile Clubului la stat. Săptămâna viitoare bunurile clubului sunt scoase la mezat.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. trebuie mentionat:
    in fotografie apar doi fosti comunisti inainte de 1989 / fosti social-democrati dupa 1989, razganditi peste noapte la politica de “dreapta”

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.