Profesorii vor sta acasa toate cele 8 libere fara plata in perioada vacantei de iarna

0

Decizia apartine reprezentantilor din ministerul invatamantului si este pusa in practica prin directive ale inspectoratelor scolare, transmise in toate unitatile de invatamant. In conditiile in care jumatate din zilele libere vor fi retinute din salariul pe luna noiembrie desi perioada de stat acasa este toata in decembrie, sindicalistii ameninta cu instanta de judecata.

Contactat telefonic de Radio CAMPUS, inspectorul general scolar Stavar  Ilie spune ca masura ministerului este o solutie pentru ca programul elevilor sa nu fie afectat.

Liderul ialomitean al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Simion Hancescu, spune ca decizia este in dezacord cu actul legislativ care impune libere fara plata.

Reprezentantii sindicatelor din invatamant insista ca liberele din noiembrie sa se ia in zilele de 25, 26, 27 si 30 ale lunii. In acest caz, si elevii vor sta acasa ultimele 4 zile lucratoare ale lui noiembrie, care vor perturba cursurile a doua saptamani. Solutia cu zilele libere ale profesorilor in vacanta de iarna presupune un deranj mai mic si pentru profesori in sensul ca nu vor face un efort in plus pentru recuperarea orelor.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.