3 laboratoare confirmă: apa NU CONTINE PESTICIDE

5

URBAN Slobozia a primit rezultatele analizelor facute de 3 laboratoare autorizate în vederea stabilirii calitatii apei din reteaua publica a municipiului resedinta de judet.

Directorul societatii, Valentin Cilibeanu, spune ca în principal s-a urmarit daca exista sau nu pesticide în sursa subterana de alimentare cu apa a orasului. Buletinele celor trei laboratoare infirma existenta pesticidelor si confirma în diferite puncte depasiri la fier si turbiditate.

Societatea Urban functioneaza însa fara autorizatie iar pâna la reautorizare, situatia actuala afecteaza comunitatile din Ciulnita si Marculesti. Edilii localitatilor s-au plâns ca desi buletinele lor de analiza indica parametri corespunzatori la apa, primariile se afla în imposibilitatea de a înfiinta servicii de distributie pentru ca URBAN a ramas fara autorizatie.

Clementina Tudor

5 comentarii

  1. Cilibeanu spune ca “în principal s-a urmarit daca exista sau nu pesticide în sursa subterana de alimentare cu apa a orasului”. Imi vine greu sa cred ca trei institutii s-au strofocat atata sa constate doar asa ceva. E clar ca directorul societatii Urban selecteaza din analizele comunicate doar ceea ce-i convine, minimalizand sau ignorand total ceea ce este grav sau impotriva intereselor proprii.

    Oameni buni, ce exemplu in plus le mai trebuie acestor persoane (primar, director Urban, diversi ziaristi) decat imaginea concetatenilor lor, care cara cantitati imense de apa pe strazi, pe trotuare, pe scari…?

    Eu, daca as fi primar sau director la Urban, si as fi sigur de calitatea apei, as merge pe strada sa conving pe acesti concetateni prin dialog direct ca nu are rost sa faca acest efort. Bineinteles ca le-as demonstra pe loc ca apa din reteaua orasului este potabila, band chiar in fata lor o gura din aceasta apa! Va puteti imagina o astfel de scena? Eu sunt sceptic…

  2. “Apa este bună”. Tulbure, cu gust de fier şi culoare galben ruginie la robinet, corodează şi sparge ţevile de oţel în tot oraşul…Bună rău !

  3. Care sunt laboratoarele alea ? Cum au fost alese ? De unde s-au recoltat probele care au ajuns la laboratoare ? De unde stim ca apa a fost din izvoarele moldoveanului sau din din bidoanele de apa plata? Etc etc etc …

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.