România – o pârloagă

0
Reprezentanţii fermierilor reclamă ministrului de finanţe că politicile agricole incoerente fac din România o ţară pârloagă.
Preşedintele Ligii Agricultorilor, Nicolae Sitaru, reiterează într-o scrisoare deschisă, principiile pentru care agricultura are nevoie de un buget multianual şi cum,  pentru schema de plăţi pe unitatea de suprafaţă de la Bugetul Naţional, nu s-a acordat nici o sumă.
Singura plată pe suprafaţă este cea europeana, in valoare de 80 de Euro/ha iar în bugetul  multianual care s-a transmis Ministerului Agriculturii pentru 2010-2013, singura formă de sprijin pentru fermierii din sectorul vegetal este suma necesara reducerii accizei la motorină.
În acest moment, la nivel naţional, aproximativ 3 milioane de hectare rămân necultivate iar 500 de mii de hectare de teren au fost înstrăinate unor cumpărători din alte ţări.
În numele agricultorilor din România, Nicolae Sitaru atrage atenţia că INTERESUL NATIONAL este acela ca NOI să producem alimente şi mâncare pentru români şi să nu devenim o imensă piaţă de desfacere a produselor agricole din ţările europene sau din afara spatiului european.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.