Santier in lucru pe DJ Ciochina-Orezu-Rasi

0

La mai bine de un an de la semnarea contractului, drumul judeţean Ciochina-Orezu-Raşi a intrat de săptămâna aceasta în lucru.

Proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere este primul din judeţ cu finanţare nerambursabilă din fonduri europene, prin programul operaţional regional.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, apreciază că în judeţ se impun aproximativ 50 de şantiere pentru modernizarea drumurilor şi că mai mult de jumătate se vor deschide într-un an de zile.

Cum pe multe dintre drumurile judeţene se circulă greu din cauza condiţiilor rutiere, investiţiile în infrastructură sunt o prioritare declarată la nivelul consiliului judeţean. Vicepreşedintele Ştefan Muşoiu spune că, la acest moment, în judeţ sunt angajate lucrări în valoare de 500 de milioane de lei.

Investiţia de la Ciochina-Orezu-Raşi din fonduri europene pompează circa 4 milioane de euro în economia naţională. Pentru vicepreşedintele Ioan Martin, această formulă este o soluţie pentru perioada critică pe care o traversează mediul privat, în România.

Termenul de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean Ciochina-Orezu-Raşi este de un an şi jumatate.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.