Secţia de pediatrie a spitalului judeţean de urgenţe din Slobozia este în carantină

0
Secţia de pediatrie a spitalului judeţean de urgenţe din Slobozia este în carantină, ca urmare a apariţiei unei infecţii intra-spitaliceşti. Patru copii din Ialomiţa au ajuns la Bucureşti, după ce au contractat un virus din spital.
La primele ore ale zilei, toţi copiii internaţi la pediatrie au fost scoşi din saloane şi mutaţi provizoriu în alt palier, pentru dezinfecţia totală a spaţiilor.
În zilele de week-end, 5 dintre copiii externaţi săptămâna trecută s-au reîntors la spital cu febră, vărsături şi diaree din cauza contaminării cu rota virus. Medicul şef al secţiei de pediatrie, Nina Precup Vâlcea, spune că a anunţat Serviciul de supraveghere a stării de sănătate din cadrul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, pentru că infecţia poate fi fatală.
Rotavirusul a fost identificat în secţia de pediatrie a spitalului judeţean de urgenţe, din primăvara anului trecut. Microbul se ia prin contact direct de la copil la copil, sau chiar la adulţi. Este posibil ca virusul să fi fost adus din afară, dar dezinfectantele folosite în spital nu acţionează şi împotriva rota virusului. Patru dintre cazurile diagnosticate la Slobozia au fost trimise la Institutul de boli infecţioase din Bucureşti. În cauză sunt doi bebeluşi şi doi preşcolari. Al cincilea caz este un copil mai mare şi se află încă la spitalul judeţean de urgenţe.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.