Slobozia: proiect ambiţios de dezvoltare urbană

0

Primăria Slobozia este foarte aproape de semnarea unui contract de 70 milioane de lei din surse nerambursabile pentru reamenajarea Pieţei Revoluţiei şi realizarea de utilităţi la platforma industrială pentru IMM-uri.
Cele două proiecte sunt incluse într-un program de dezvoltare urbană integrată, accesat prin Agenţia de Dezvoltare Sud Muntenia.
Primarul Gabi Ionaşcu precizează că pentru reamenajarea Pieţei Revoluţiei, contribuţia de la bugetul local este de 2% din valoarea proiectului iar pentru utilităţi platforma industrială IMM, cofinantarea este de 40%. În total, contribuţiile poprii la proiect sunt de 25 de milioane de lei noi.
Pentru reamenajarea Pieţei Revoluţiei, durata proiectului este de 65 de luni, din care 22 de activităţi pregătitoare, 7 luni pentru implementare şi 36 pentru lucrări. La proiectul pentru utilităţi platforma IMM-uri, beneficiarii direcţi ai proiectului sunt 20 de întreprinderi mici şi mijlocii din Slobozia, Ţăndărei şi Căzăneşti, care-şi vor localiza afacerile în noua zonă industrială din Est-ul municipiului. Firmele desfăşoară activităţi de producţie, comerţ, transport, distribuţie IT şi consultanţă.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.