Spitalul din Feteşti este înglodat în datorii

1

Unitatea medicală are de achitat urgent 5 miliarde de lei vechi la furnizorii de energie electrică şi gaze naturale.
Spre deosebire de spitalele din Slobozia şi Urziceni, care de la intrarea în administrarea comunităţilor locale şi judeţene, primesc fonduri pentru utilităţi de la Consiliile Judeţean şi Local, spitalul din Feteşti are datorii peste termenul de plată.
Preşedintele Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, Mihai Geantă, a declarat că, deocamdată, Consiliul Local Feteşti nu a putut susţine cu bani funcţionarea spitalului municipal.
Noul sediu al spitalului din Feteşti se dovedeşte pe cât de spaţios pe atât de mare consumator de resurse. Costurile la energia electrică au explodat chiar şi în perioada de vară când facturile au fost semnificativ mai mari faţă de vara trecută când spitalul funcţiona în sediul vechi. Totodată, banii alocaţi spitalelor s-au împuţinat pentru că acum finanţarea se face în funcţie de numărul de paturi şi de complexitatea serviciilor acordate.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Atunci, ar fi mai bine sa se revina la vechiul spital, unde pacientii stateau internati in saloanele mari si friguroase precum animalele in grajduri.Noua ,de fapt ,nu ne trebuie civilizatie. Suntem invatati inca din perioada comunismului cu frigul, foamea si mizeria.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.