Subiecte accesibile, prestaţie mediocră la examenele de evaluare naţională

4

În Ialomiţa, doar 56 % dintre absolvenţii de clasa a opta au obţinut medii peste 5 la evaluarea naţională.
Procentul de promovabilitate în Ialomiţa este însă mulţumitor, în comparaţie cu alte judeţe unde rata de promovare a examenelor de la sfârşitul ciclului gimnazial este sub 50 %.
Inspectorul şcolar general, Otilia Dumitru, precizează că matematica i-a pus în încurcătură pe elevi şi doar 43% au obţinut note de promovare.
Indiferent de media obţinută la evaluarea naţională, elevii slab pregătiţi vor prinde un loc la liceu sau la grupurile şcolare, pe baza mediei generale dintre cei patru ani de gimnaziu şi media obţinută la evaluarea naţională.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

4 comentarii

  1. De aceea avem tinerii pe care ii avem .De ce ii lasa sa intre la un liceu sau chiar grup scolar cu prestatiile astea?Trebuia sa nu li se dea voie sa se inscrie la nici o scoala fara nota de trecere la ambele materii.Greu cu invatatul si greu cu responsabilizarea.Asa nu vor invata niciodata nimic.

  2. li se da voie ca sa aiba profesorii locuri de munca. învăţământul liceal şi profesional este supradimensionat, ca pe vremea lui ceausescu, când copiii erau şi mai mulţi şi mai silitori. minunatele guvernări post decembriste au ales sa inchida scolile la ţară în loc să restructureze învăţământul liceal.

  3. ii baga pe toti la liceu pentru a evita dezvoltarea infractionalitatii, a statului degeaba timp de un an si a prostirii si mai accentuate. Ce credeti voi ca inseamna pentru un elev slab sa mai stea un an fara sa invete nimic si fara sa aibe o minima ocupatie, e drept ca aia care nu au invatat in clasele 5-8 nu vor fi premianti da macar de frica pierderii banilor de liceu sau a nu mai stiu ce or sa se duca la scoala si poate, poate s-o prinde ceva de ei.

  4. pe naiba, @alexandra. mai bine ar merge la munca, sa nu mai cheltuiasca banii parintilor prin baruri!!! cand in clasa a 9 habar nu ai sa scrii si sa citesti, greu de crezut ca se mai lipeste ceva bun de tine. si cineva trebuie sa mai munceasca in tara asta…

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.