Subiectele de examen pentru bacalaureat – documente-secret de serviciu!

0

Pentru evitarea fraudării examenului, Ministerul Educaţiei a decis clasificarea subiectelor de examen în categoria documentelor-secret de serviciu, din momentul elaborării acestora şi până când devin publice.
S-a mai stabilit ca preşedintele comisiei din Centrul Zonal de Evaluare să se asigure că membrii comisiei nu fac publice informaţiile cu privire la conţinutul lucrărilor scrise evaluate în centrul respectiv.
Totodată, şi profesorii evaluatori au ca atribuţie asigurarea confidenţialităţii lucrărilor care le-au fost repartizate.
Presa are acces în Centrele de Examen numai cu acordul preşedintelui de comisie şi numai însoţit de un membru al comisiei.
Absolvenţii de liceu participanţi la loturile olimpice, competiţii sportive şi artistice internaţionale vor beneficia de sesiuni speciale de bacalaureat.
Aceeaşi măsură va fi luată şi în cazul elevilor claselor a unsprezecea şi a douăsprezecea din secţiile bilingve francofone pentru obţinerea menţiunii speciale „secţiune bilingvă francofonă“.

Elena Marin
 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.