Sute de peşti morţi au curs ieri pe Ialomiţa

5

Singurii care au semnalat au fost câţiva localnici din Hagieni. Oamenii au adunat cu năvoadele din râu somn, crap, mreană şi caras morţi, de la puiet de un deget până la exemplare de 3kg.
În funcţie de viteza de curgere a apei, primarul de la Mihail Kogălniceanu, Alexandru Dinu, apreciază că poluarea a avut loc la o distanţă de minim 60 de Km în amonte faţă de Hagieni.
Puţin înainte de orele prânzului, la faţa locului au sosit şi reprezentanţii a 4 instituţii ale statului responsabile cu supravegherea mediului şi a sănătăţii publice.
Comisarul de mediu Ionel Radu spune că echipele au prelevat probe de apă de la Slobozia, Ţăndărei şi Hagieni, iar rezultatele analizelor vor fi aflate în 4 zile.
Peştele mort din cauza unei poluări cu substanţe toxice este deosebit de periculos în consumul uman iar locuitorii judeţului sunt avertizaţi să nu mănânce astfel de exemplare găsite pe malul râului.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

5 comentarii

  1. Ma da ce destept e primarii astia astia. Mai lasati si pe altii sa isi faca meseria. Toti primarii le stiu pe toate. Ei nu mai au nevoie de specialisti. Daia ii alege lumea la primarie. Auzi ce calcule a facut, si cum a aflat el viteza. Daca e asa destept de ce nu gaseste si sursa de poluare. Adica arunca vina spre Slobozia, si nu stie cum sa zica si o da cotita.
    Zic io …

  2. In primul rand draga moderatorule (Florin), am zis si io nu am zis cu parul. Aia 65 de km sunt la abatorul de la Cazanesti, la Agrisol.
    In al doilea domn alegator, stiu ca A FOST profesor de mate (pina scapa de primarie), sursa de poluare nu o va afla nici actualul prefect in functie si primarul tau drag si scump. Facem pariu???
    Zic io…

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.