Termenul până la care posesorii de arme îşi mai pot viza permisele port armă s-a prelungit pana la sfârsitul lunii martie

0

După această dată, deţinătorii de arme care nu se prezintă la viză, fără motive întemeiate, îşi vor pierde dreptul de port şi folosire a armelor, conform prevederilor Legii.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Ialomita, subinspector Daniela Salaoru spune că din totalul de 652 de persoane vizate de această acţiune, până în prezent la Biroul Arme Explozivi şi Substanţe Toxice Ialomiţa s-au prezentat pentru vizarea permisului de armă 627, acestea reprezentând peste 95 % din total. 

Pentru a preveni producerea de evenimente negative, ca urmare a folosirii armelor, a fost declanşată la nivel national acţiunea VIFOR 2009, având obiectiv principal depistarea deţinătorilor ilegali de arme şi muniţii. In Ialomita au fost depistate, doar in luna februarie, 4 arme deţinute ilegal.

Ambele arme au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cele două persoane sunt verificate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „port sau deţinere de armă neletală supusă autorizării, fără drept”.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.