Toamna culturală la Urziceni

1

marius stanToamna culturală se anunţă rodnică la Urziceni, unde luni va debuta seria de manifestări organizată de Biblioteca Municipală ,,Constantin Ţoiu’’ pentru pasionaţii de lectură şi cei interesaţi de fenomenul cultural autohton.
Primul dintre evenimente le va prilejui urzicenenilor întâlnirea cu unul dintre cei mai apreciaţi dintre cerecetătorii americani de origine română, Marius Stan. Colaborator permanent al revistei ,,Helis’’, Marius Stan vine la început de toamnă spre concitadinii săi cu un volum de nuvele despre care directorul Bibliotecii municipale, Alexandru Buleandră afirmă că reprezintă confirmarea ataşamentului faţă de oraşul şi oamenii de lângă care autorul a plecat spre ,,ţara tuturor posibilităţilor’’.
Marius Stan locuieşte din 1997 în Statele Unite şi este cercetător principal la Laboratorul Naţional Los Alamos şi cercetător emerit la Universitatea din Chicago.
Agenda culturală urziceneană mai cuprinde ca punct de reper ,,Ziua Cărţii, Publicaţiilor şi Editurilor’’ organizată pe 8 noiembrie şi gândită a fi o încununare a efortului şi talentului condeierilor locali.
Concursul de creaţie ,,Dor fără saţiu’’ va fi prezent şi el în programul manifestărilor culturale şi va reuni la Urziceni pentru al douăzeci şi doilea an consecutiv cele mai tinere talente literare din judeţ. Competiţia tinerilor scriitori va fi deschisă ca şi la precedentele ediţii tuturor liceenilor ialomiţeni pentru care scrisul a devenit preocupare cotidiană.
Robert Viorel Dinca, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.