Trafic greu la Ţăndărei

1

Oraşul Ţăndărei se află din nou în atenţia autorităţilor centrale, din cauza persoanelor de etnie romă implicate în diverse ilegalităţi, în special în Marea Britanie.
Reprezentanţii Autorităţii Naţionale de luptă împotriva Traficului de Persoane, au stabilit o întâlnire de lucru cu autorităţile locale şi judeţene, pentru combaterea fenomenului, iar despre oraşul Ţăndărei s-a vorbit ca despre un exportator de persoane traficate.
Reprezentantul Agenţiei Naţionale de luptă împotriva traficului de persoane, Adrian Petrescu, spune că există posibilitatea ca presa britanică să fi exagerat anul trecut, când a declarat că există o reţea de traficanţi de persoane la Ţăndărei, iar primarul Vasile Sava spune că oraşul pe care îl conduce nu este o sursă de infractori.
În primăvara anului trecut, mai multe locuinţe ale unor cetăţeni din Ţăndărei au fost perchiziţionate, în urma informaţiilor potrivit cărora membrii grupării infracţionale organizate recrutau minori de etnie rromă, pe care îi treceau fraudulos frontiera spre Marea Britanie, unde îi exploatau, obligându-i să cerşească sau să comită infracţiuni stradale.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.