Traficanţii de minori din Ţăndărei au fost dovediţi de poliţiştii britanici

8

26 de ofiţeri de la Metropolitan Police şi doi analisţi EUROPOL au coordonat descinderile de astăzi de la Ţăndărei.

În urma celor peste 30 de percheziţii domiciliare s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 27 de persoane acuzate de trafic de minori şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Colaborarea autorităţilor judiciare britanice cu procurorii de investigare a infracţiunilor de criminalitate organizată din România a început în 2008.

Pe parcursul celor doi ani au fost organizate mai multe întâlniri de lucru şi s-a constituit o echipă comună de investigaţie. De la primele articole scrise în presa engleză despre minorii din Ţăndărei, exploataţi la cerşit în Anglia, autorităţile de poliţie din judeţ au negat constant existenţa fenomenului.  

Efectivele mobilizate azi la Tăndărei au fost de 120 de poliţişti şi 200 de jandarmi, toţi de la Bucureşti. În acţiune nu a fost implicat nici un apărător al legii din judeţ.

Clementina Tudor, Radio Campus

8 comentarii

  1. Pai nu englezii trebuiau sa-l dovedeasca pe ,,fenomen,,? nu la ei erau dusi tiganii? Ce puteau sa le faca romanii, ungurii sau francezii la tiganii care se plimbau cu masinile pana ajungeau in Anlgia? Si sa nu -i vaitam pe englezi, ca ei le-au dat azil politic si i-au crezut pe tigani discrimnati. Acum sa se spele pe cap cu ei ca nu vor scapa usor de tigani, cum n-au scapat nici de negri, asiatici sau arabi.Pana la urma trebuie sa mai plateasca si englezii pentru ce au luat cu de-a-sila in secolele trecute. Nimic nu ramane neplatit. Oricum tiganii nu penetrau sistemul administrativ incalcit din Marea Britanie fara complicitatea functionarilor de acolo. Cat despe ,,autoritatile judetene,, d-le Andrei pune-te in situatia lor inainte sa arunci cu piatra si spune ce poti sa faci cand nu ai nicio proba pentru a incrimina pe cineva, strigi in gura mare ca e hot sau il astepti pana io dovedesti. Dupa parerea mea cred ca si cu efortul celor din judet s-au dovedit faptele tiganilor chiar daca nu s-a batut toba pentru asta. Dar hai sa ne bucuram ca sunt tiganii la inchisoare si ca e mai liniste in Tandarei si-n judet.

  2. nici-o autoritate din judet nu a stiut ca avut loc aceasta descindere… aceasta descindere a fost facuta de echipe venite de la bucuresti.

  3. Bai fratilor, o tot lalaiti cu autoritatile astea judetene, hai sa va lumineze tata: in primul rand nu era de nasul acestor autoritati sa organizeze o actiune de asa amploare si cu astfel de forte, in al doilea rand nu aveau competenta si-un ultim motiv pentru care nu stiti voi nimic de autotitati e ca nu trebuia sa stiti. E tara plina de …postangii de doi lei.

  4. @NYK cum sa nu aibe competenta? o autoritate judeteana gen politie/jandarmerie poate actiona pe raza judetului care il reprezinta la orice ora din zi sau din noapte

  5. @NYC,te crezi atotatestiitor…gresesti dupa parerea mea,”autoritatile” judetene,ma refer la politie si jandarmerie n-a participat la actiune pentru simplul motiv ca e plina de “ciripitori”,”cartite” sau cum s-or mai fi numind…d-asta ai nostri dormeau cu clabuci la gura cand aia ii scormoneau pe magraoni…apropo…stii cine a vrut sa se prefaca-n procuror,unu batlan…fost melitian sef…noroc ca n-a luat nota de trecere,si,intre noi fie spus,cred ca din clasa I tot da spaga ca sa treaca…

  6. toata tactica a fost pregatita de la 4 dimineata in unitatea de jandarmi de la fetesti dar sa dorit ca totul sa fie confidential si abia dimineata la 7 au aflat structurile din judet despre descindere cand a fost prea tarziu…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.