Vaidenoi 1

1

După un an greu, caracterizat de instabilitate economică, dar şi politică, ne aşteaptă un an mai scump. În 2010 cresc preţurile la benzină, energia electrică şi alimente.

De la 1 ianuarie, carnea de pui, carburanţii sau energia electrică vor avea preţuri cu până la 35% mai mari. În primul rând, preţurile vor creşte din cauza accizelor mai mari, dar şi ca urmare a devalorizării leului.

Factura la energia electrică va costa cu 33% mai mult, iar pachetul de ţigări va fi aproximativ 10 lei.

Benzina şi motorina vor fi mai scumpe cu 20 la sută. O altă veste proastă pentru şoferi este că taxa auto va fi mai mare, pentru că în 2010 se va calcula la un curs euro de 4,26 lei.

La capitolul alimente, carnea de pui se va scumpi cu cel puţin 20%, spun fermierii, care vor astfel să compenseze anularea subvenţiilor, începând de anul viitor.

Elena Oancea

Distribuiți
Articolul precedentParfum heftin
Articolul următorVaidenoi 2

1 comentariu

  1. Problema benzinei e iarasi o mare hotie. Nimeni nu se implica. Ma refer la astia pe care poporul i-a ales sa faca un drac si au facut un rahat. Aceasta hotie ordinara numita rovigneta pe vremuri ii spunea taxa de drum sau ceva de genul si a fost introdusa in pretul benzinei. Mai tarziu fiindca nu au mai avut de unde fura au inventat rovigneta. Dar nu pentru a ne face drumuri mai bune ci pt a avea de unde fura. Niste nenorociti. In acest an pretul barilului a fost cel mai mic din istoria titeiului, dar la noi pretul nu scadea, chiar s-a majorat. Mama voastra de hoti! Culmea, cand la radio auzeam ca barilul s-a scumpit vedeam micsorare de pret. Incredibil. Oricum pretul pe litru la noi este marsav de mare. Profitul lor este gigantic, dar iarasi puturosii din Parlament dorm la umbra. Pai daca benzina se plateste din banii nostrii normal ca nu ii doare burta. Nu le facea Putin bine la supermarketurile din Rusia cand le spunea verbal ca preturile sunt mari. Si mai stiti ce au facut aia ? AU SCAZUT PRETURILE !!!! Buna dictatura asta intru-un fel.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.